7out
Pratos galegos típicos para este outono

Pratos galegos típicos para este outono

O outono xa chegou para levar as follas das árbores e acurtar os días. Nestes meses a cociña cheira a bosque, xa que é a época das castañas, a recollida de cogomelos, os pratos de culler elaborados con verduras frescas e a carne de caza.

En Galicia, a nosa variada gastronomía fai de estación un período para gozar de exquisitos manxares. Hoxe, recompilamos por tanto algúns dos pratos galegos máis típicos que podes gozar durante estes meses. Abre ben o teu padal!

Que comidas de Galicia non te podes perder este outono?

1. Lacón con grelos: Aínda que a súa época perfecta é o Entroido, data na este prato ten unha forte tradición, o outono xa é un período ideal para degustar o lacón con grelos e cachelos -patacas cocidas-.

2. Polbo "á feira": En festas outonais como o popular San Froilán lucense devóranse miles de pratos deste manxar procedente das augas mariñas. A receita consiste en introducir polbo limpo dos seus vísceras nunha pota de cobre onde se coce para abrandar a súa carne. Sérvese cortado en rebandas e espolvoreado con pemento. Adóitase acompañar de cachelos e asperxido de aceite de oliva. Simplemente delicioso!

3. Empanada: Presente en comidas familiares e restaurantes de toda a xeografía galega, en cada zona prepárase de maneira diferente, con fariñas e recheos distintos aínda que as máis típicas son as de atún ou bacallau. Tamén son moi solicitadas as de zamburiñas, zorza ou carne e mesmo as de mexillóns con chourizo.

4. Castañas: En Galicia, as castañas acompáñanse de viño novo, empanada, chourizos e, nalgúns casos, augardente para facer queimada na tradicional festa do Magosto. Cómense tanto crúas como asadas, e tamén formando parte de apetitosas receitas como coello con cogomelos e castañas.

5. Cocido galego: Coa chegada do frío, comezan a apetecer os pratos quentes de culler, dos que o cocido é probablemente, un dos pratos máis tradicionais da nosa terra. Os ingredientes básicos proceden das matanzas do porco e das hortas. As carnes empregadas son o lacón cocido e o chourizo, que se acompañan con garavanzos, nabiza, xarrete de tenreira e pezuña de porco.

6. Cogomelos: A riqueza dos nosos bosques é a responsable da proliferación de deliciosas variedades de cogomelos, cuxa época ideal é o outono. Os "cogomelos" son habituais en moitos restaurantes, preparados ao estilo Oporto cociñados con viño, ou como acompañamento de carnes e revoltos.